Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1\\2 cartofi, 200g smantana, 3 cepe, 1 gogosar si
  • un ardei rosu, 3 oua, 1\\2 carne pui\\vita\\porc, unt, patrunjel, usturoi, sare, piper, busuioc

Mod de preparare

Se pune un pic de unt intr-o tigaie si se caleste ceapa foarte putin, dupa care se adauga ardeiul si gogosarul, un pic de busuioc si patrunjel {tocate foarte marunt}. Dupa ce toate astea s-au prajit {inabusit mai bine spus}, se adauga carnea cu un pic de usturoi tocat. Apoi se ia un vas de fonta si se unge cu unt, dupa care se pune un strat de cartofi unul de compozitie si se pun vreo 5 catei de usturoi, cele 3 oua batute si pe deasupra un pic de smantana. Se baga la cuptor si se lasa sa se faca cartofii dupa care ii scoatem si adaugam smantana peste ei atat in vas cat si in farfurii. Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise