Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 30 g unt
  • 200g branza rasa
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • 200 ml smantana
  • 5-6 oua
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofi intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine, se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca.

Cartofi se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns cu unt si presarat cu pesmet.

Asezonam si punem peste, ouale batute spuma si amestecate cu branza rasa, smantana si frunzele de patrunjel verde tocate.

Se presara deasupra cascaval ras, se pun cateva bucatele de unt si se da la cuptor.Am ornat cu cateva feliute de carnati si ardei rosu.

Se da la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pentru 35-40 min, sa se rumeneasca frumos.

Se serveşte fierbinte, ca garnitură la friptură, alături de murături sau sosuri.Se poate servi si ca atare.

Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/02/cartofi-gratinati-cu-branza-oua-si.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise