Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 cartofi;
  • - 2 cepe;
  • - 4 fosii de dafin;
  • - rozmarin;
  • - sare & piper;
  • - 1/3 pachet de unt;
  • - o capatana de usturoi taiata pe jumatate;
  • - ulei de masline dupa gust;
  • - 1/2 sticla de otet balsamic (cca 125 ml).

Mod de preparare

Cartofii curatati se taie in 4 si se pun la fiert, in apa deja fierbinte, timp de 5-8 minute, dupa care se scurg bine de apa.

Intre timp se da drumul la cuptor si se pune tava la incalzit. Cand tava este fierbinte, se scoate din cuptor si se pune untul facut bucatele si ulei de masline dupa gust. Se adauga foile de dafin si rozmarinul. Se continua umplerea tavii cu ceapa rosie taiata in 4, iar mai apoi cartofii semifierti.

Capatana de usturoi se taie pe jumatate si se pune in tava. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine ingredientele.Peste toate acestea se toarna 125 ml de otet balsamic.

Mai departe se amesteca bine ingredientele cat sa-si imprumute fiecare din aroma si se baga la cuptor, timp de 40-50 de minute, pana ce cartofii sunt caramelizati.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise