Cartofi stralucitori

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 6 cepe mari
  • slaninuta fiarta cu usturoi si boia
  • mustar
  • usturoi
  • sare

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii cu coaja, astfel incat sa nu iasa sfaramiciosi. Se curata ceapa si se taie solzisori cat de ingusti. Slaninuta, o bucata cat o palma (fara degete), se taie cubulete. In timp ce fierb cartofii, se pune slaninuta la prajit si, inainte de a se praji de tot, se adauga ceapa. Se lasa la prajit pana cand ceapa e moale si colorata. Intre timp, cartofii se curata si se taie fie felii, fie cubulete. Peste ceapa prajita, inca pe foc, se adauga, dupa gust, mustar. Se mai lasa putin la prajit si apoi se adauga cartofii. Se condimenteaza si se adauga, tot dupa gust, usturoi pisat sau granulat.

Se pot consuma ca atare sau in orice alte combinatii, dupa preferinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise