Cascaval marinat

Ingrediente

  • cașcaval (de preferat unul mai poros și nu prea tare),
  • o crenguță de rozmarin,
  • câțiva căței de usturoi roșu (mai mic, dar mai aromat decât celelalte soiuri),
  • piper boabe (am avut negru, verde și roșu),
  • fulgi de ardei roșu și câteva cuișoare
  • optional: câteva boabe de coriandru, dar pun data viitoare
  • ulei extravirgin de măsline
  • un borcan

Mod de preparare

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan, strecurând printre cuburi cățeii de usturoi zdrobiți cu lama unui cuțit și câte puțin din amestecul făcut. Deasupra se toarnă uleiul de măsline, care trebuie să acopere conținutul.

Se lasă la marinat 14 zile, pentru a ajunge la cel mai bun gust. Cum spuneam, la noi nu a apucat.

Alte retete gustoase gasiti pe blogul Bucatareli la Borcan.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise