Ceafa de Porc la Tava cu Legume

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame de ceafa de porc
  • 6 cartofi mici
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 1 mar verde
  • 6 catei de usturoi
  • sare, piper, zeama de la jumatate de lamaie
  • 2-3 lingurite de margarina

Mod de preparare

1-Se taie ceafa si cartofii cubulete. Cele doua cepe si marul se taie in 4 bucati, morcovul si usturoiul se taie rondele, iar rosiile se vor taia felii.

2-Se aseaza intr-o tava de aluminiu un rand de cartofi printre care se pune morcovul taiat rondele, un rand de ceafa taiata cubulete printre care se pune usturoiul taiat rondele, iar un rand de cartofi, iar carne si iar cartofi.

3-Pe deasupra se pun cepele taiate in 4 si felii de mar. Peste toate se pun feliile de rosii.

4-Se pune apoi margarina si zeama de lamaie.

5-Se da la cuptor pentru 1 ora jumatate maxim, pana cand carnea si legumele sunt facute. Din cand in cand se mai ung legumele cu zeama rezultata in tava de la carne si margarina topita.

6-Se poate servi cu smantana. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise