Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si rozmarin parfumat. Ideala pentru un pranz rapid sau o cina gustoasa.
Condimenteaza bucatile de ceafa de porc cu sare, piper si rozmarin (poti freca bine carnea cu putin ulei si rozmarin).
Lasa-le 10-15 minute la temperatura camerei (sau mai mult, daca ai timp).
Incinge o tigaie mare (ideal antiaderenta sau de fonta) cu 2-3 linguri de ulei.
Adauga bucatile de ceafa si prajeste-le 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.
Daca folosesti usturoi, pune-l intreg, zdrobit, in tigaie, pentru aroma.
Scoate carnea pe o farfurie si acoper-o lejer cu folie de aluminiu, ca sa se odihneasca putin.
In aceeasi tigaie, adauga ceapa rosie si cateva crengute de rozmarin. Gateste-o 2-3 minute, doar cat sa se inmoaie usor si sa-si pastreze textura (nu o gati prea mult).
Adauga rosiile cherry si gateste-le inca 1-2 minute, doar cat sa se inmoaie usor, dar sa ramana intregi.
(Optional) Poti stinge totul cu putin vin alb, lasand 1-2 minute sa se evapore alcoolul.
Pune carnea inapoi in tigaie, peste legume, si mai lasa totul pe foc mic 2-3 minute ca sa se imbine aromele.
Servire:
Serveste ceafa calda, alaturi de ceapa si rosiile aromate. Merge bine cu o garnitura de cartofi la cuptor, prajiti sau piure, o mamaliguta simpla sau chiar o salata verde. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise