Chec cu mac si pere

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pere mari, curatate de coaja si taiate felii
  • 200 gr unt
  • 175 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 175 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 4 linguri mac
  • 100 ml sirop de zahar ars

Mod de preparare

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati in forma de chec, punand printre ele si bucatele de unt, cam 25 gr.

Separat frecati untul (175 gr) cu zaharul pana devine spumos si cremos. Bateti ouale si adaugati in ele esenta de vanilie. Incorporati in unt cele 4 linguri de mac. Apoi incepeti a incorpora faina alternand cu ouale batute. Omogenizati bine si puneti compozitia in tava de chec, peste feliile de pere. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor, preincalzit dinainte, la 5/190 C, pentru 25 minute. Scoateti folia si mai lasati inca maxim 5-10 minute, depinde de cuptor. Checul trebuie sa fie frumos crescut si patruns si ii puteti face, evident, testul cu scobitoarea.

Lasati-l sa se mai racoreasca in tava vreo 15 minute dupa care il rasturnati pe o farfurie. Serviti-l cu sirop de zahar ars si cu o lingura de inghetata de vanilie, sau frisca, dupa preferinte. Va pup si va jur ca e megadelicios.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise