Chec pufos cu ciocolata si alune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 2 cani si un jumatate cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • Esenta de rom
  • Esenta de lamaie
  • Un castronel cu nuci taiate marunt si alune prajite (optional)
  • 100g fulgi ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri apa rece
  • 10 linguri ulei
  • 3-4 linguri smantana

Mod de preparare

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul.

Se adauga pe rand zaharul vanilat, esentele, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine.

Se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile, alunele si lingurile de smantana.

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul, pana sta batos.

Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.

Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.

Se pot pune si fulgi de ciocolata.

Se toarna totul in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina sau acoperite cu foaie de copt.

Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil la 180grade. Se tin 30-40 minute, se verifica cu o scobitoare daca s-au facut.

Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise