Chec zebra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana de lapte
  • 200 ml ulei
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

1.Separam albusurile de galbenusuri

2.Batem spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixati bine.

3.Adaugam laptele,uleiul iar dupa faina amestecata cu praful de copt si mixam bine.

4.Compozitia rezultata se inparte in doua parti egale iar in jumatate se pune cele 2 linguri de cacaua.

5.Se unge o tava rotunda bine cu unt (tava mea de 26 cm)si se incalzeste cuptorul la 180 grade celsius

6.In centru se pun 3 linguri de compozitie alba apoi exact peste compozitia alba tot in centru 4 linguri cu cacaua apoi iarasi trei alba si 4 cu cacaua pana la terminarea compozitiei (dar atentie numai in centru mereu veti vedea si in poza)

7.Se pune in cuptorul bine incins la temperatura medie 180 grade.

8.Este gata cand trece proba cu scobitoarea

Va doresc pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise