Cheesecake cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g biscuiti
  • 50g nuci prajite
  • -50g migdale
  • -150g unt
  • -500g branza de vaci
  • -3 dl de fisca lichida
  • -100d zahar
  • -10g gelatina
  • -vanilie,
  • -fructe:pirsici,prune,zmeura,mure,capsuni,struguri,etc

Mod de preparare

Prajiti nucile si macinatile cu migdalele,si biscuitii. Topiti untul intr-o craticioara,la foc mic ,varsati untul peste amestecul de biscuiti,si amestecati bine cu un mixer pana se racese bine.

Varsati compozitia de biscuiti intr-o tava rotunda de preferinta detasabila(bordul),e diametru 20,presati compozitia pe fudul tavii si pe borduri.

Inmuiati gelatina intr-un vas cu apa rece. Intr-o craticioara puneti 100ml apa cu zaharul, vanilia, fierbeti, adaugati gelatina stoarsa, amestecati si stingeti focul.

Dupa racire filtrati acest sirop si adaugati branza de vaci, frisca batuta bine, amestecati cu atentie, turnati compozitia peste biscuiti.

Se introduce in frigider pt 6 ore,ornati cu fructele, spalate si uscate. Pt a evita ca fructele sa-si schimbe culoarea, puteti adauga peste ele un pliculet de gelatina (urmand instructiunile scrise pe pliculet).

Puteti pregati tortul seara pt a2-a zi, iar fructele le adaugati prima de al servii. :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise