Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2oo gr. piscoturi sampanie;
  • - 1 pachet brinza Philadelphia 250 gr.- la
  • temperatura camerei (sa fie moale!);
  • - 250 gr.plus 1 lingurita zahar tos, divizat;
  • - 2 lingurite vanilie extract sau zahar vanilat, 2 pli-
  • culete;
  • - 2 lingurite zeama de lamiie;
  • - 1 lingurita coaja rasa de lamiie (data pe razatoarea
  • cu gaurele mici);
  • - 500 ml frisca lichida;
  • - 750 gr (1 cutie mare) de visine pt umplutura
  • placinta* sau \"pie filling\" (*cine nu are poate
  • folosi compot cu visine in care se adauga 2 lingurite
  • de amidon; se pune pe foc mic doar sucul de la compot
  • in care s-a adaugat si dizolvat in prealabil amido-
  • nul; cind este legat ca o smintina, nu prea groasa,se
  • ia de pe foc,se pun visinile inapoi, se amesteca usor
  • se pune la frigider.

Mod de preparare

Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul formei ca sa acoperea toata suprafata si de jur imprejurul inelului in interiorul formei, pe inaltime, ca un gardut,unul linga altul, fara spatii.

Intr-un castron mai mare se bate bine brinza,(folosim mixerul) cu 250 gr. zahar plus vanilia, dupa care se adauga zeama si coaja de lamiie si se mai amesteca putin pina se incorporeaza totul.

In alt castron, mai mic, se bate frisca lichida pina incepe sa se ingoase, adaugam restul de zahar, se bate bine pina frisca devine groasa, dar sa nu se faca unt.

Frisca se adauga in compozitia de brinza si se amesteca bine.Jumatate din aceasta compozitie se pune in forma de tort peste piscoturi, se intinde, se aranjeaza piscoturile ramase peste crema,(ca sa fie ca a 2-a felie de blat de tort) si se pune jumatatea cealalta de crema peste al 2-le rind de piscoturi. Deasupra se pune

compozitia de visine, se intinde usor pe toata suprafata. Se poate garnisi cu un virf de menta verde(optional). Se acopera si se pune la frigider peste noapte. (cine are rabdare!!!? atit de mult???). Numai inainte de a servi se scoate inelul de la forma de tort. Pare greu de executat, dar este ff usor. Ieftina, buna, nu trebuie coapta! Pofta buna!

Aproximativ 12 portii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise