Chifle cu lapte batut si mac

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • putina apa calda
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 200 ml lapte batut
  • sare
  • mac
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si apa calda - pentru a activa drojdia. Se framanta usor, iar cand s-a format o gramajoara de aluat se adauga laptele batut, oul, uleiul, sare dupa gust si se framanta pana aluatul nu se mai prinde de marginile vasului. Se lasa la odihna 50 minute. Cu mana unsa cu ulei formam chifle si le asezam in tava. Le ungem cu un ou batut si le presaram cu mac. Se mai lasa inca 30 de minute sa se odihneasca. Se coc in cuptor 30 minute la 200 grade.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise