Chifle cu lapte batut si mac

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • putina apa calda
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 200 ml lapte batut
  • sare
  • mac
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si apa calda - pentru a activa drojdia. Se framanta usor, iar cand s-a format o gramajoara de aluat se adauga laptele batut, oul, uleiul, sare dupa gust si se framanta pana aluatul nu se mai prinde de marginile vasului. Se lasa la odihna 50 minute. Cu mana unsa cu ulei formam chifle si le asezam in tava. Le ungem cu un ou batut si le presaram cu mac. Se mai lasa inca 30 de minute sa se odihneasca. Se coc in cuptor 30 minute la 200 grade.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise