Chiftele de dovlecei si branza. Reteta simpla si delicioasa

Descopera cum sa prepari chiftele de dovlecei si branza cu aceasta reteta simpla si delicioasa. Perfecte pentru o masa gustoasa sau ca aperitiv savuros!

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 100 g branza feta sau telemea (optional)
  • 100 g pesmet
  • 3-4 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • verdeata: patrunjel, marar, dupa preferinta
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spala dovleceii si da-i pe razatoarea mare. Presara putina sare peste dovleceii rasi si lasa-i sa stea aproximativ 10-15 minute pentru a elimina excesul de apa.
Stoarce bine dovleceii rasi pentru a indeparta cat mai multa apa.

Toaca marunt ceapa si usturoiul. Daca folosesti branza feta sau telemea, sfarama branza.

Intr-un bol mare, amesteca dovleceii stoarsi cu ceapa, usturoiul, ouale, branza (daca folosesti), verdeata tocata marunt, pesmetul si faina. Amesteca bine toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cu mainile umede, formeaza chiftele de marimea dorita.
Daca compozitia este prea moale, mai adauga putin pesmet sau faina pentru a o intari.

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Prajeste chiftelele de dovlecei pe ambele parti pana devin aurii si crocante, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

Scoate chiftelele pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste chiftelele de dovlecei calde sau la temperatura camerei, alaturi de o salata sau un sos de iaurt.

Incearca si reteta de chiftele de dovlecei cu morcov si cascaval, chiftele de dovlecei, de post sau chiftele de dovlecei si cartofi. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise