Chiftele de năut

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 300 gr. năut fiert
  • - 2 căni fulgi de ovăz
  • - 1/2 dovlecel mic
  • - 1 morcov
  • - 2 felii ardei
  • - 2 ouă
  • - 1 lingură smântână
  • - 2-3 linguri brănză de vaci
  • - 2-3 linguri pesmet
  • - frunze de pătrunjel, mărar şi ţelină
  • - sare, piper

Mod de preparare

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul date pe răzătoare, năutul fiert zdrobit cu furculiţa, ouăle bătute cu smântâna, frunzele verzi mărunţite împreună cu fulgii, brânza şi pesmetul. Sare şi piper se pune după gust. Se frământă bine amestecul obţinut şi se formează chifteluţe care se pun în tava unsă în prealabil cu ulei de măsline sau unt.

Se lasă la cuptor 20 de minute după care se întorc pe cealaltă parte şi se mai dau 20 de minute la cuptor.

Nouă ne place să le servim cu sos de soia sau iaurt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise