Chiftele picante

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc
  • o capatana si jumatate de usturoi
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 1 lingurita rasa boia iute
  • 2 lingutite ardei iute maruntit
  • 1 legatura marar verde
  • 1 lingurita rasa piper
  • sare(dupa gust)
  • faina pentru tavalit chiftelele
  • ulei pentru prajit chiftelele

Mod de preparare

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul.

Se adauga apoi ouale si mararul taiat marunt.Se amesteca bine cu mana.

Se condimenteaza cu boia,ardei iute, sare si piper.

Se adauga putina apa minerala (circa 75 ml)

Se amesteca bine.

Cu mana inmuiata in apa se formeaza bilute care apoi se aplatizeaza ,se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins.

Scoatem chiftelutele pe o farfurie si servim alaturi de o garnitura si o salata.

Eu le-am servit alaturi de o salata de cartofi cu broccoli.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise