Chiftelute din porc cu merisoare si verdeturi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii:
  • 1 lingura de ulei vegetal +separat pentru uns
  • O ceapa taiata fin
  • 2 tije de telina apio fara frunze taiate
  • 450 g carne tocata de porc
  • 50 g pesmet
  • 50 g merisoare uscate/confiate
  • 70 g merisoare prospete
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura salvie proaspat tocata
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 1 ou batut
  • Sare si Piper

Mod de preparare

Incalzesti ulei intr-o tigaie, adaugi ceapa si telina la calit, amestecand continuu pana cand ceapa devine sticloasa si moale.

Preincalzesti cuptorul la 190 grade. Amesteci intr-un bol carnea tocata, pesmetul, merisoarele uscate si proaspete si verdeturile. Adauga ceapa si telina calita apoi oul batut. Sareaza si pipereaza apoi amesteca bine.

Formeaza chiftelute din umplutura, punele in tava cu hartie unsa si coacele pentru 25 min. O alta metoda ar fi sa puneti chiftelutele in doua tavi din aluminiu sa le acoperiti cu o alta foaie se aluminiu si sa le lasati la copt 45 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise