Incearca cea mai simpla reteta de chiftelute fragede in sos de rosii, cu arome mediteraneene si busuioc proaspat. Ideala pentru un pranz gustos, rapid si satios.
Chiftelutele:
Amesteca toate ingredientele pentru chiftelute intr-un bol pana obtii o compozitie omogena.
Formeaza bile mici de marimea unei nuci.
Prajeste-le intr-o tigaie cu putin ulei pana sunt rumenite uniform (sau coace-le 20 min la 200°C, intorcandu-le la jumatate).
Pune-le pe un servet de hartie sa se scurga.
Sosul de rosii:
Caleste ceapa in ulei de masline pana devine translucida.
Adauga usturoiul si gateste 1 minut.
Pune passata, zaharul, sarea, piperul si oregano.
Fierbe la foc mic 10–15 minute, amestecand ocazional.
Adauga frunze de busuioc proaspat spre final.
Pune chiftelutele in sos, acopera-le bine si lasa-le sa fiarba impreuna 10 minute la foc mic, sa se imbine aromele.
Servire:
Se servesc calde, cu frunze proaspete de busuioc deasupra.
Poti adauga alaturi paste fierte, piure de cartofi, orez cremos cu parmezan, salata proaspata, muraturi sau o felie de paine rustica. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise