Chiftelute in sos de rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de sferturi de pui dezosate
  • 1 bostanel zuchini ras si stors de lichid
  • 1 ceapa potrivita putin dantuita
  • 1/3 pahar de pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingura sos de soya Yamasu
  • putina sare,piper,usturoi
  • Pentru sos:
  • 800 gr de rosii taiate cuburi cu tot cu sos-merge si din conserva
  • 1 pahar de apa
  • 1 lingura de sos de soya
  • 1 lingurita de zahar
  • sare,piper

Mod de preparare

Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul si sosul de soya, se da la gust cu piper mai putin sare ptr ca si sosul de soya este sarat.

Se fac chiftelute potrivite si se prajesc putin in ulei de masline.

Intr-o tigaie potrivita se pune putin ulei de masline si se prajeste putin usturoi zdrobit ,se adauga putin busuioc si oregano uscat si se prajesc impreuna pe foc mic dupa care se adauga rosiile cuburi, apa, sos de soya si se lasa sa fiarba dupa care se face foc mic si se mai lasa 10 minute sa fiarba pe foc mic se adauga condimentele, se pun chiftelutele si se lasa sa fiarba pe foc mic 20 de minute.

Sunt minunate foarte bune ptr copii-carnea de la sferturi este mai frageda decat pieptul si le face mai gustoase. Se pot servi si cu spagheti fierte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise