Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Iti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna, incat vei dori sa o prepari in fiecare saptamana! Chifteluțele moi si suculente inoata intr-un sos bogat de rosii, aromat si plin de savoare. Este o alegere perfecta pentru o cina rapida si satioasa sau un pranz gustos.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 cartof mare
  • 3 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • Sos de rosii:
  • 3-4 linguri de ulei
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • doua foi de dafin

Mod de preparare

Intai preparati chiftelutele.

Intr-un bol puneti carnea tocata, painea inmuiata in apa sau lapte, cartoful dat pe razatoarea fina stors bine si ceapa si usturoiul rase fin si ele. Adaugati oul, sare si piper proaspat rasnit , patrunjelul tocat.

Amestecati foarte bine compozitia cu mana, acoperiti bolul si lasati deoparte 30 de minute.

Apoi formati chiftelute putin mai mici decat o nuca. Daca doriti, le puteti tavali prin faina sau pesmet inainte de a le praji.

Sau, daca preferati varianta mai usoara si mai sanatoasa, asezati-le intr-o tava acoperit cu hartie de copt, stropiti-le cu ulei ci coaceti-le 25-39 de minute la 180 de grade C, cuptor preincalzit.

Acum puteti pregati sosul de rosii. Intr-o tigaie sau o cratita intinsa, incalziti uleiul si caliti foarte putin usturoiul tocat marunt, turnati sucul de rosii, sare, piper, cimbru uscat si doua frunze de dafin.

Fierbeti cateva minute, apoi puneti chiftelutele, acoperiti cu un capac si fierbeti inca vreo 5-7 minute, pana cand sosul mai scade iar chiftelutele sunt moi.

Se pot servi alaturi de piure de telina si cartofi, orez cremos cu parmezan sau paste fierte.

Iar daca vreti sa incercati ceva nou, alegeti ca garnitura orez la aburi, in stil iranian, cu ierburi uscate. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise