Chocolate chips cheesecake

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • -250 g biscuiti
  • -100 g unt
  • Crema
  • -250 g brinza-crema
  • -250 ml(sau dupa gust) miere de albine
  • -250 ml frisca lichida
  • -25-40 g chocolate chips(sau bucatele mici de ciocolata)
  • -15-20 g gelatina
  • Pt.ornat
  • -ciocolata(amaruie,cu lapte………….cum preferam) rasa;15-20 g
  • -sau glazura de cacao:3 linguri de zahar pudra; 1,5 lingura de lapte; 1lingura de cacao; cca 25 g de unt

Mod de preparare

Biscuitii se macina,apoi se amesteca cu untul topit. Acesta va fi blatul .Se ia o forma (rotunda) cu fund detasabil cu diametru de 20-22 cm.Se aseza in ea blatul si se preseaza bine.

Dupa aceasta operatiune se da forma la frigider 20-30 de minute, timp necesar pentru a ne apuca de pregatirea umpluturii,asa: crema de brinza se mixeaza ,apoi se pune mierea.Se mixeaza,in continuare.

Apoi,se bate frisca,separat.Se lasa,putin,pina pregatim gelatina.

Gelatina se inmoaie in apa rece(cca 5-6 linguri,sa cuprinda gelatina); dupa ce s-a dizolvat se pune pe foc cat se se infierbinte,sa nu fiarba.Gelatina,daca fierbe,isi pierde proprietatile.

Se lasa cateva secunde,sa se raceasca,putin,sa nu o folosim fierbinte.Se amesteca in crema de branza, apoi se adauga frisca .Aceasta operatiune se va face manual nu cu ajutorul robotului de bucatarie sau mixerului. Aceasta crema se va adauga peste blatul de biscuiti de la frigirer si se va lasa cel putin 2 ore in frigider .

Apoi,se rade,putina ciocolata.Peste ciocolata rasa se pune putina glazura de cacao.

Asa am facut eu.Se poate orna,dupa placerea fiecaruia.

Se lasa,iar,in frigider,cel putin o ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise