Churros cu crema de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - pentru churro
  • 500 g faina alba
  • 60 g zahar praf
  • 700 ml apa
  • 2 oua
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • - pentru crema de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 1/2 pastaie vanilie

Mod de preparare

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare.

Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Cand apa clocoteste, rasturnam amestecul de faina tot o data, luam vasul de pe foc si amestecam energic.

Adaugam apoi pe rind cate un ou si amestecam iar, de data aceasta cu miverul.Aluatul se face ca si cel de eclere.

Lasam apoi aluatul sa se raceasca si preparam intre timp crema de vanilie.Frisca impreuna cu semintele de vanilie scoase din pastaie, dar si cu jumatatea de pastaie , le punem intr-un vas cu pereti dubli( oala de lapte) pe foc mic. Cand ies aburii , luam vasul de pe foc.

Mixam galbenusurile cu zaharul pina se albesc.

Frisca calda o adaugam putin cate putin la galbenusurile mixate , amestecam sa se omogenizeze si punem iar pe foc mic pina ies aburii, cand luam vasul de pe foc. Amestecand continuu, crema s-a ingrosat putin.Sa NU o lasati sa dea in clocot ca se branzesc galbenusurile.

Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca, apoi dam crema la frigider. A doua zi va fi ca si un unt lasat la temperatura camerei.

Incalzim uleiul pentru prajit.

Aluatul il punem intr-un posh cu un dui cu gura cat mai mare si facem bastonasele de churro, pe care le vom pune in uleiul cald, sa se prajeasca 2-3 minute pe o parte si tot atat pe partea cealalta.

Scoatem churros pe un servet absorbant .

Le putem servi cu crema de vanilie sau doar simple ,presarate cu zahar praf.

Au sa va placa cu siguranta, pentru ca sunt crocante in exterior si moi pe interior.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/churros-cu-crema-de-vanilie.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise