Ciocolata calda de casa

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 linguri cu zahar brun
  • 950 ml de lapte degresat (lapte cu 1
  • 5% grasimi)
  • 1 lingura cu faina si 10 linguri cu cacao.

Mod de preparare

Ciocolata calda este o bautura usor de pregatit. Servita calda, te ve energiza, incalzi constituind o bautura nemaipomenita pentru zilele friguroase de iarna.

Se amesteca faina cu zaharul si cacaua. Se adauga apoi laptele, dar incetul cu incetul, dupa care se pune ciocolata pe foc. Se amesteca usor.

Ciocolata se va servi calda, imediat ce o iei de pe aragaz. Se poate decora cu fulgi de migdale, foarte putina ciocolata de vanilie, pentru a crea un efect nemaipomenit, ori foarte putina frisca preparata in casa. Daca alegi varianta de a o decora cu frisca de casa, poti presara putina cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise