CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc tocata
  • 1
  • 5 l apa
  • o ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • o felie de telina
  • ardei gras colorat sau pasta de ardei
  • o lingurita de cimbru uscat si pisat
  • una sau doua cani zeama de varza(dupa gust)
  • leustean
  • sare si piper.

Mod de preparare

Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece si 2 linguri de ulei. Procedand astfel compozitia devine pufoasa, fara a fi nevoie sa adaugam ou. Framantati bine!

In carne adaugam sare, piper, cimbrul, putina ceapa tocata fin si putin leustean tocat. Se amesteca totul foarte bine.

Intr-o cratita punem apa sa fiarba impreuna cu ceapa taiata. O lasam sa dea cateva clocote, apoi, cu palmele umezite in apa, formam perisoarele si le punem treptat in cratita cu apa fiarta. Cand acestea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul dat pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete. Zarzavatul se pune la sfarsitul fierberii, deoarece acesta fiind ras fierbe foarte repede.

Cand ciorba este gata adaugam treptat zeama de varza, pe care o punem separat sa dea cateva clocote si o spumuim.

Se potriveste de sare si piper (atentie la sare pt ca avem zeama de moare), adaugam leusteanul tocat si o luam de pe foc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise