Ciorbă de cartofi cu leuştean

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1-2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină potrivită
  • 2 legături de ceapă verde
  • 3 legături de leuştean
  • 1 litru de borş
  • 5 linguri suc de roşii
  • 1 lingură de ulei
  • sare, piper
  • ou (opţional)

Mod de preparare

1. Se taie mărunt morcovul, ceapa, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se înăbuşă într-o cratiţă cu o lingură de ulei.

2. Cartofii curăţaţi se taie bucăţi potrivite. Se toarnă apă peste legumele înăbuşite, iar după primul clocot adăugăm cartofii.

3. Se lasă să fiarbă 20 de minute, până când sunt fierţi. Se adaugă 4-5 linguri de sos de roşii.

4. Separat se fierbe 1 litru de borş şi se toarnă în oala în care fierbe zarzavatul şi cartofii.

5. Se pune 1/2 din cantitatea de leuştean. Se potriveşte de sare şi piper. Se mai lasă să dea 1-2 clocote.

6. Se serveşte caldă, presărată cu leuştean şi se poate drege cu un gălbenuş de ou.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise