Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o sfecla mica
  • un morcov
  • 4-5 feliute de telina
  • 1-2 buc ardei gras
  • o ceapa
  • un catel de usturoi pentru aroma
  • tarhon verde
  • sare,piper dupa gust
  • Optional se poate drege ciorba cu 1 - 2 oua batute si smantana.

Mod de preparare

Sfecla,morcovul,telina se spala,se curata de coaja,se rade pe razatoarea mare si se pun la fiert in apa rece cu sare impreuna cu ceapa curatata,spalata ,tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete... Cand sunt aproape fierte se adauga cartofii taiati cubulete,usturoiul tocat marunt pentru aroma si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavatul si cartofii au fiert se toarna borsul fiert in prealabil,se potriveste de sare,piper si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote.Dupa ce se opreste focul se adauga tarhonul verde ...

Cine doreste poate drege ciorba cu 1-2 oua batute si smantana...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise