Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 800 g carne de curcan (piept)
  • 100 g costita afumata
  • 1 ceapa uscata mai mare
  • 50 g dovlecel
  • 1 rosie
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 2-3 ardei grasi rosii/galbeni
  • 1 legatura leustean
  • o mana de frunze de spanac
  • 3 oua
  • 50 ml smantana
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 litri bors (concentrat bors)
  • 20 ml ulei
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata (pui, legume)
  • 3 lingurite de faina
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru zdrente), dovlecelul, rosia decojita, costita si carnea taiata fasii.

Dupa cateva minute adaugati ketchup, concentratul si patru litri de apa clocotita. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac aproximativ o ora. Cand e aproape fiarta puneti borsul separat la clocotit (sau 2 litri apa si concentrat de bors), iar cand clocoteste adaugati peste ciorba impreuna cu bulionul. Dregeti gustul de sare si piper si mai lasati la foc mic cam 10 minute.

Preparati zdrentele astfel: amestecati cate un ou cu o lingurita de faina si mixati pe rand doua dintre ele cu ardeiul gras rosu si spanacul. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2-3 lingurite de ulei la incins si turnati pe rand cele trei compozitii pentru zdrente, cand s-au inchegat le intoarceti pe partea cealalta. Le puneti pe o farfurie si le taiati patratele de marimea dorita si le puneti in ciorba. Puneti face zdrente de ce culoare doriti, nu trebuie sa le faceti pe toate trei deodata.

Puneti smantana in supiera, leustean tocat si amestecati cu un tel cu zeama fierbinte de ciorba pana se omogenizeaza apoi adaugati restul de ciorba. Decorati cu cateva frunze de leustean. Cine doreste poate acri ciorba cu putin otet direct in farfurie. Se serveste cu ardei iute (dupa preferinta).

Pofta buna.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise