Ciorba de fasole alba cu costita afumata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g fasole alba
  • 200 g morcovi
  • 2
  • 5 l apa
  • 100 g telina
  • 100 g patrunjel-pastirnac
  • 150 g ceapa
  • 1 legatura verdeata (marar)
  • patrunjel sau leustean
  • 400 g rosii
  • 250 g costita afumata
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 ml otet
  • sare
  • dupa gust.

Mod de preparare

Fasolea se alege de corpurile straine si se spala; se pune la fiert in apa rece, schimbindu-se apa de doua ori (cu apa fiarta), dupa care se adauga costita afumata (intreaga).

Legumele se curata, se spala, se taie marunt, (rosiile in sferturi) si se adauga toate in vasul cu fasole cind aceasta este fiarta pe jumatate. Pasta de tomate se dilueaza cu ciorba si se adauga in vasul cu fasole, amestecind compozitia. Se mai fierbe 10 - 15 minute, se adauga otetul si se controleaza gustul de sare.

Costita se dezoseaza, se taie cuburi si se adauga in vasul cu ciorbă. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise