Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole alba boabe
  • 2 morcovi mari
  • 1-2 buc pastarnac
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg sos de rosii sau bulion
  • 6-8 buc soric afumat
  • 2-3 felii jambon afumat / costita / oase afumate , in f-ctie de preferinta
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca astfel va fierbe mai repede si se va inmuia. A doua zi se pune la fiert in apa rece impreuna cu pastarnacul curatat si ceapa intreaga curatata . Cand bobul fasolei a inceput sa pocneasca , se adauga afumatura , mararul , patrunjelul ( tocate marunt ), morcovul taiat rondele si se continua fierberea . Cand fasolea a fiert suficient , se adauga bulionul , se amesteca si se mai fierbe inca 10-15 minute , dregandu-se totodata de sare si piper .

Aceasta este o reteta putin mai ''light'' , nu se face prajeala cu ceapa si boia ci totul este fiert .

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise