Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole alba boabe
  • 2 morcovi mari
  • 1-2 buc pastarnac
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg sos de rosii sau bulion
  • 6-8 buc soric afumat
  • 2-3 felii jambon afumat / costita / oase afumate , in f-ctie de preferinta
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca astfel va fierbe mai repede si se va inmuia. A doua zi se pune la fiert in apa rece impreuna cu pastarnacul curatat si ceapa intreaga curatata . Cand bobul fasolei a inceput sa pocneasca , se adauga afumatura , mararul , patrunjelul ( tocate marunt ), morcovul taiat rondele si se continua fierberea . Cand fasolea a fiert suficient , se adauga bulionul , se amesteca si se mai fierbe inca 10-15 minute , dregandu-se totodata de sare si piper .

Aceasta este o reteta putin mai ''light'' , nu se face prajeala cu ceapa si boia ci totul este fiert .

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise