CIORBA DE FASOLE CU COSTITA AFUMATA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4l de apa
  • 500 g fasole alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina medie
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac
  • 1 legatura de leustean
  • 250g costita afumata\\50 ml otet
  • 1 lingura cu delikat
  • sare

Mod de preparare

Alege fasolea si pastreaza doar boabele frumoase si sanatoase. Pune-o la fiert in apa rece.

Intr-un alt vas pune apa la fiert, pt ca apa in care fierbe fasolea trebuie s-o schimbi de 3 ori si sa o inlocuiesti cu apa calda.

Intre timp, pune costita la fiert, separat.

In paralel curata legumele, spale-le si taie-le marunt sau da-le pe razatoare.

Cand fasolea e pe jumatate fiarta si ai schimbat ultima apa, adauga legumele si lingura de delikat, lasa sa fiarba la foc domol vreo 15-20 min, apoi adauga si costita taiata.

La final, adauga otetul, leusteanul tocat marunt si adauga sare doar la nevoie. .

SUGESTIE - daca fasolea e mai veche de anul acesta sau de la magazin, pune-o in apa rece de cu seara. Va fierbe mai repede.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise