CIORBA DE FASOLE CU COSTITA AFUMATA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4l de apa
  • 500 g fasole alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina medie
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac
  • 1 legatura de leustean
  • 250g costita afumata\\50 ml otet
  • 1 lingura cu delikat
  • sare

Mod de preparare

Alege fasolea si pastreaza doar boabele frumoase si sanatoase. Pune-o la fiert in apa rece.

Intr-un alt vas pune apa la fiert, pt ca apa in care fierbe fasolea trebuie s-o schimbi de 3 ori si sa o inlocuiesti cu apa calda.

Intre timp, pune costita la fiert, separat.

In paralel curata legumele, spale-le si taie-le marunt sau da-le pe razatoare.

Cand fasolea e pe jumatate fiarta si ai schimbat ultima apa, adauga legumele si lingura de delikat, lasa sa fiarba la foc domol vreo 15-20 min, apoi adauga si costita taiata.

La final, adauga otetul, leusteanul tocat marunt si adauga sare doar la nevoie. .

SUGESTIE - daca fasolea e mai veche de anul acesta sau de la magazin, pune-o in apa rece de cu seara. Va fierbe mai repede.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise