Ciorba de gaina

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina (de la tara)
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof mare (eu am folosit cartofi cu diametrul de 2 cm)
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 0,7 litri bors
  • 80 gr paste fainoase
  • 2 cuburi delicat gaina
  • piper

Mod de preparare

Se curata, spala gaina, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 5 litri timp de 3 ore (se pot pune in cratita si cat mai multe tacamuri de inox pentru a fierbe mai repede). In timpul fierberii se indeparteaza spuma.

Se spala si se taie legumele astfel:

- ardeiul si gogosarul se taie fidea

- cartoful se taie cubulete

- morcovul se taie semirondele subtiri

- verdeata se toaca cu un cutit

Dupa 2 ore de fiert se agauga cepele intregi (fara coaja), iar cand incep sa se desfaca se scot si se scurg si se adauga in cratita legumele si verdeata, mai putin cartoful.

Cand sa fiert morcovul se adauga piperul, sare, cuburile delicat, cartofii si pastele, iar cand da in clocot se toarna borsul si eventual se completeaza cu apa, si se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii.

Dupa ce ati oprit focul presarati patrunjel verde deasupra si pune-ti capacul.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise