Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 kg carne de ied pentru bors
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 ceasca pasta de ardei
  • 3 leg.stevie
  • 3 leg.patrunjel
  • 2-3 cartofi
  • 1 lingura orez
  • leustean uscat sau congelat
  • 2 l de bors (dupa gust pentru o oala de 8 l)

Mod de preparare

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga ceapa taiata marunt, ardeiii de asemenea, radacinoasele eu le dau pe razatoarea mare sau taiate si ele cubulete, dovlecelul la fel; se lasa pe foc 30 min, se adauga apoi cartofii taiati sferturi, pasta de ardei, stevia curatata de nervurile groase, spalata, taiata, patrunjelul de asemenea, 1 lingura rasa cu sare si se lasa pe foc in continuare 20 min.

Se adauga apoi borsul fiert separat, orezul, se potriveste de gust, se adauga leusteanul, iar dupa cateva clocote, se opreste focul si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise