Ciorba de salata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde
  • 250-300 g costita afumata
  • 2 salate verzi
  • 3 oua
  • 1 l bors
  • leustean
  • apa,sare
  • ulei

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei intr-o oala de ciorba, cu putina sare.

Dupa ce s-a inmuiat putin, se adauga costita afumata taiata feliute/cubulete si se lasa sa se caleasca putin, cca 5 minute, amestecind continuu, astfel incit sa nu se arda ceapa sau sa se prajeasca costita.

Se adauga apa (cca 300 ml) si salata taiata marunt si se lasa sa fiarba pina se inmoaie si costita, si salata. (Daca salata este multa, se mai poate adauga apa dupa nevoie).

Apoi se adauga borsul (nu e nevoie de un litru intreg, se pune dupa gustul fiecaruia) si se lasa sa fiarba.

Separat se face o omleta din cele trei oua, se taie bucatele si se adauga in ciorba. Se lasa sa mai fiarba putin (bucatelele de omleta se umfla la fiert). Se adauga leusteanul si se mai da ciorba in citeva clocote. Se gusta si se potriveste de sare si bors.

Este foarte gustoasa si daca intre timp s-a terminat omleta, se poate \"inmulti\" cu o alta omleta...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise