Ciorba de zucchini cu corcoduse

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc zucchini( dovlecei)
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • ardei gras colorat
  • 2 linguri orez
  • 2-3 l supa carne
  • 2-3 rosii
  • marar verde
  • 2-300 g corcoduse
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete.

Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele.

Intr-o oala punem 2-3 linguri de ulei si calim morcovul pina lasa o culoare frumoasa portocalie care va da "fata" ciorbei.

Adaugam apoi celelalte legume, mai putin zicchini( dovleceii) si le tragem la tigaie cateva minute, amestecand mereu.

Turnam supa de carne si lasam sa dea in clocot.

Daca este nevoie mai addaugam putina apa si lasam sa fiarba toate legumele.

Intre timp spalam corcodusele si le punem la fiert in putina apa, le lasam sa fiarba la foc mic cam 15 minute, apoi le lasam sa se raceasca, strecurand apa de pe ele.

Adaugam mararul verde la ciorba si orezul bine spalat in prealabil.

Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam cuburile de zucchini( dovlecei) si lasam sa fiarba pina sunt gata si dovleceii, cam 5 minute este de ajuns, pentru ca zucchini( dovleceii) sunt foarte cruzi.

Corcoduselor fierte si racite le indepartam coaja si samburi, apoi le trecem usor prin sita si le amestecam cu 1-2 polonice de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia in ciorba.

Lasam sa mai dea 2-3 clocote, potrivim gustul cu sare si piper si ciorba noastra este gata.

Deasupra presaram frunze verzi tocate marunt, la alegere...

Daca doriti puteti adauga niste lapte prins sau iaurt la ciorbita care se poate servi atat calda cat si rece, cum va place mai mult...

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/08/ciorba-de-zucchini-cu-corcoduse.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise