Ciorba din dovlecei umpluti.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt.10 portii:
  • 10 dovlecei mici,sau 5 mari.
  • Carne tocata amestec 0,300kg
  • 1 os de vita
  • Orez 0,200kg
  • Faina de grau 0,100kg
  • Ardei gras 0,200kg
  • Morcovi 0,200
  • Telina 0,200kg
  • Patrunjel radacina 0,100
  • Ceapa 0,400kg
  • patrunjel si marar 2 legaturi
  • Leustean 1 legatura
  • Cimbru 1 legatura
  • Bulion de rosii 0,100kg
  • Smantana 0,150kg
  • Rosii proaspete 0,200kg
  • Bors de putina 1 L
  • Ulei 0,050 L
  • Oua 2 buc
  • Sare,piper

Mod de preparare

Pregatire:

Osul se opareste si se curata.

Dovleceii se spala si se curata de coaja,se taie capetele si se transeaza in 20 de bucati cei mici si 10bucati cei mari.Se pot lasa intregi daca considerati ca puteti sa-i scobiti,fara sa-i rupeti.Dupa scobire,miezul se toaca.

Toate legumele se spala si se curata.

Verdeata se spala si se toaca.

Rosiile se toaca cuburi mici.

Borsul se fierbe cu leusteanul tocat.

Preparare:

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,in el se pune o ceapa tocata,un morcov ras fin,o bucatica de telina rasa,orezul si se mesteca continuu.Dupa 7-8 min se stinge cu putina apa sau supa.Se adauga 1/2 din bulion,cateva cuburi de rosii si 1/2 din verdeata tocata.Amestecati cu carnea tocata,si scuturati crenguta de cimbru in tocatura.Amestecati in compozitie un ou,sarati si piparati.Umpleti dovleceii cu aceasta compozitie si dati capetele dovleceilor prin faina sa nu se desfaca la fiert.Asezati dovleceii intr-o cratita larga,aoperiti cu apa si lasati la foc mic.Intr-o oala,puneti legumele taiate cubulete(morcovi,telina,ceapa,ardei gras,rosii si capete de dovlecei si patrunjel radacina)Fierbeti impreuna cu osul spumand continuu.adaugati borsul,rosiile tocate,crenguta de cimbru,verdeata ramasa si bulionulCand dovleceii au fiert pe jumatate transferatii in ciorba,impreuna cu supa in care au fiert.Lasati la foc f.f. mic si acoperita ciorba.

In acest timp,oul care v-a ramas il bateti cu smantana si faina ramasa.Adaugati in acest amestec doua,trei polonice de ciorba fierbinte si bateti bine cu un tel.

Puneti amestecul in ciorba si mestecati incet,apoi acoperiti si lasati 5 min. la foc foarte mic.

Servire:

Se asaza in farfurie dovlecelul,peste care se pune ciorba si se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise