Ciorba ruseasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 500 g de carne se iau 300 g sfecla rosie, 200 g varza proaspata,
  • 200 g zarzavat(morcov si patrunjel), ceapa, 3-4 cartofi, 2 linguri bulion
  • de rosii sau 100 g rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, 1 lingura otet si 1
  • lingura zahar

Mod de preparare

Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovi, patrunjel

si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion,

otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa

fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund,

adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20

minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20

minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne

pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin

otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se

adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in

felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind

ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta,

crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu

smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla

rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de

supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15

minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se

toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise