Ciulama de pui cu mamaliguta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • una lingura plina pasta de ardei
  • carne de pui
  • usturoi
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • patrunjel verde
  • faina de malai

Mod de preparare

Ceapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o cana mare cu apa , punem capacul si lasam sa fiarba.

Curatam usturoiul si il dam prin presa.Patrunjelul il tocam marunt. Ambele le adaugam cind carnea este fiarta si mai lasam sa sea un clocot pina cind noi amestecam faina cu smantana si apa rece daca mai trebuie. Adaugam compozitia peste carne si lasam sa dea in clocot pina se ingroasa . Invartim continuu sa nu se prinda de fund.

Intre timp facem mamaliguta. Punem la fiert 2 l de apa cu sare iar faina de malai(400-500g) o umezim cu apa( asa nu mai face cocoloase)si cind apa fierbe o rasturnam in ea. Invartim in mamaliga , reducem focul si o lasam la foc mic sa fiarba.

Ciulamaua o servim alaturi de mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise