Daca esti in cautarea unei gustari rapide, sanatoase si gustoase, clatitele de dovlecei sunt exact ce-ti trebuie! Aceasta reteta simpla, cu ingrediente pe care probabil le ai deja in casa, iti garanteaza clatite pufoase si aromate, ideale pentru mic dejun, pranz sau chiar cina. In plus, se prepara rapid si ies aproximativ 8-10 bucati, perfecte pentru toata familia. Hai sa vedem cum le poti face acasa, pas cu pas!
Rade dovleceii pe razatoarea mare. Pune-i intr-o sita cu putina sare si lasa-i 10-15 minute sa elimine apa.
Stoarce bine dovleceii in maini sau intr-un prosop curat, sa elimini cat mai mult lichid.
Amesteca dovleceii cu ouale, faina, usturoiul, verdeata, sare si piper. Trebuie sa obtii o compozitie mai groasa decat cea de clatite obisnuite, dar nu uscata.
Incinge o tigaie cu putin ulei. Pune cate un polonic micut de compozitie si intinde usor, astfel incat sa aiba 12-14 cm diametru.
Prajeste clatitele la foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Scoate-le pe hartie absorbanta, ca sa elimini excesul de ulei.
Rezultatul:
Ies aproximativ 8-10 clatite de 12-14 cm diametru, in functie de grosimea dorita.
Sunt bune calde sau reci, cu iaurt, smantana sau chiar sos de usturoi.
Merg de minune si alaturi de hummus, ou posat sau ochi moale, branza feta, telemea sau guacamole. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise