Pregatita de pe vremea aztecilor, guacamole, sau pasta de avocado, a devenit din ce in ce mai populara, in special in randul populatiei din Mexic si Statele Unite.
Din pacate atat guacamole, cat si avocado, sunt consummate in cantitati foarte mici... Fructul de avocado este bogat in grasimi saturate, foarte benefice pentru organism. Regleaza activitatea glandelor din organism si este bogat in potasiu, vitamina K, B6, C si E, scade nivelul colesterolului din sange (reduce colesterolul rau si creste colesterolul bun necesar in functionarea glandelor si a organelor interne).
Guacamole era la origine o pasta simpla, preparata doar cu sare dar in timp a evoluat prin adaosul de arome si legume. Varianta de aici este una din multele retete de guacamole, sper sa va placa si voua la fel de mult pe cat ne-a placut si noua.
Intr-un mojar se piseaza 4 linguri de ceapa ( 3/4 din ceapa) impreuna cu ardeiul iute si usturoiul pana se formeaza o pasta groasa. Se adauga avocado si se paseaza pana la incorporare. Se amesteca apoi rosiile, pastrand din ele 2 linguri.
Se completeaza cu patrunjel tocat si zeama de laaie, amestecand bine astfel incat sucul de lamiae sa fie bine incorporat. Acesta va preveni oxidarea, pasta isi va pastra mi mult timp culoarea verde.
Se adauga sare dupa gust si se orneaza cu ceapa si rosiile ramase
Se serveste cu tortilla chips. Este de preferat sa se consume la putin timp de la preparare.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii