Clatite umplute cu branza si smantana la cuptor

Ingrediente

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 400 gr faina
  • un strop de sare
  • 700 ml apa minerala
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 gr brinza de vaca
  • 300 ml smintina
  • 2 oua
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar tos dupa gust

Mod de preparare

Clatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi. Intre timp preparam crema de brinza din ingredientele mai sus mentionate,la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa cu esenta de rom si apoi bine scurse. Crema se amesteca bine si apoi cu lingura , punem din compozitie pe clatita,rulam clatita cu crema si o punem intr-un vas uns cu unt. Dupa ce am aranjat primul rind, adaugam peste el , smintina .Rulam apoi clatitele pentru cel de-al doilea rind, pe care le asezam invers decit primele ( perpendicular pe ele). Dupa ce am terminat si rindul acesta , adaugam smantana. Facem atatea randuri, cate avem nevoie sa umplem vasul. Dupa ce am terminat de aranjat clatitele le introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Le lasam acolo pana cand prind o crusta frumoasa deasupra. Se servesc asa calde, scoase din cuptor. Pofta mare!

Retete la fel de interesante gasiti pe blogul Sidy`s Kitchen.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise