Coada de somn prajita cu sos de usturoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O bucata (mai mult de 1 kg) coada de somn proaspat
  • sare si piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 gr iaurt

Mod de preparare

Pestele curatat si spalat bine (frecam pielea cu o mana de sare pentru a scapa de mazga aceea alunecoasa si neplacuta) se sareaza si se pipareaza. Lasam pestele 30 minute, dupa care il prajim in tigaia grill in care am pus putin ulei si am incins-o bine.

Servim pestele cu sos de usturoi obtinut din usturoiul pisat cu putina sare, la care adaugam 2 linguri de ulei si amestecam pana obtinem o "maioneza"peste care adaugam iaurtul. Bineinteles ca este foarte buna alaturi si o mamaliguta calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise