1)Am optat pt.cod uscat;l-am lasat de dimineata in apa pana seara si am schimbat apa,gusti si tot schimbi la apa pana iasa toata sarea.Se scurge.2)Intr-o oala se pune apa cu foaia de dafin,cand incepe sa fiarba se pune codul,se lasa mai 5 min.se ia de pe foc si se lasa la racit in propria apa.3)Intre timp cartofii se taie rondele si se prajesc in ulei.Se pun intr-un vas cu hartie absorvanta.4)Caleste ceapa,ceapa verde(optional),usturoiul toate taiate feliute in ulei de masline.Adauga codul scurs bine,patrunjelul tocat gros,amesteca bine.4)Adauga cartofii,condimenteaza cu piper,sare daca este nevoie.....;smantana,bechamelul(am folosit din comert).Amesteca bine,toarna comp.intr-un vas termorezistent.Deasupra pune branza rasa dupa gust,da la cuptor cca.20-25 min.Se serveste cu masline si salata verde.Bacalhau/Codul are originile in Norvegia,portughezii sunt mari consumatori.La orice sarbatoare nu lipseste codul de pe masa,e ca sarmalele pt.romanii!!!se zice ca sunt peste 1000 de retete de a gati codul...cred si eu!Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise