COMPOT DE PERE

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pere
  • zahar
  • apa
  • un bat de scortisoara
  • 2 -3 lingurite de zeama de lamaie

Mod de preparare

Perele se spala, se taie in bucatele, se stropesc cu zeama de lamaie, se pun in borcane.

Apa se pune pe foc cu scortisoara si zaharul ( cam 3-4 linguri de zaha la borcan) si se da in clocot. Apoi se toarna fierbinte peste bucatile de pere, se pun capacele si apoi se pun in apa si se sterilizeaza 15 min din momentul in care clocoteste apa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise