Compot de pere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pere
  • zahar
  • apa
  • scortisoara
  • cuisoare
  • lamaie.

Mod de preparare

Se aleg pere tari si sanatoase. Se curata de coaja si de seminte si se taie in patru. Fiecare feliuta se trece prin zeama de lamaie.

Se aseaza in borcane pana ce se umplu borcanele. Se adauga apa in fiecare borcan. Se varsa apoi apa intr-o cratita si se adauga 3 linguri de zahar pentru fiecare borcan. Se pune si scotisoara (de preferat baton)si cuisoarele. Se aduce totul la fierbere, dupa care se adauga si perele. Se fierb cam 10-15 minute pana ce se inmoaie putin.

Intre timp se spala si se sterilizeaza borcanele (10 minute in cuptorul incins la 100 de grade). Se distribuie perele in borcane, se adauga siropul, se pun capacele si se fierb in dunst inca 20 de minute.

Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert borcanele si apoi se depoziteaza in camara sau beci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise