Conchiglie umplute si gratinate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g paste conchiglie(scoici)
  • 300g ricotta sau branza de vaci
  • 1ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bat de telina
  • 300g piept de pui
  • 100g sottilette
  • 60g parmezan
  • 2-3 linguri smantana
  • 450g suc de rosii

Mod de preparare

Se fierbe pasta se amesteca cu ulei de masline si se da deoparte;

Pregatim sucul de carne,calim ceapa tocata pestisori,cu morcovul ras si batul de telina tocat marunt,le stingem cu un fir de vin alb cam 1\\2 pahar,evaporam si adaudam pieptul de pui taiat feliute subtiri, amestecam si coacem bine dupa care adaugam sucul de rosii,fierbem bine,potrivit de sare si piper;

Branza o amestecam cu jumatate din parmezan,smantana,adaugam sare si piper,dupa care umplem scoicile cu compozitia obtinuta;

Ungem o tav cu sosul de carne-rosii,asezam un strat de scoici umplute,un alt strat de suc,urmeaza celalalt de pasta si un altul de suc,parmezan presarat ,iar ca ultimul strat felii de sottilette;

Gratinam 20 minute in cuptorul cald 200°C dupa care le servim;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise