Coq au vin rouge

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui,
  • sare,
  • piper,
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 60g bacon,
  • o lingura ulei de masline,
  • 2 linguri unt,
  • un catel de usturoi,
  • 200 ml vin rosu de Burgundia,
  • 200 ml supa de pui,
  • o foaie de dafin,
  • un fir de cimbru,
  • un fir rozmarin,
  • 150g ciuperci mici,
  • 150g cepe mici albe murate,
  • 2 linguri patrunjel tocat.

Mod de preparare

Puiul se taie in 6-8 bucati, care se spala, se sterg, se sareaza si se pipereaza.

Se taie ceapa rondele sau felii,morcovii se taie felii si baconul se taie fisii.

Se topeste baconul intr-o cratita cu o lingura de ulei; se scoate. Se adauga in cratita o lingura de unt si se prajesc bucatile de pui; se scot. Se asaza in uleiul din cratita legumele si se calesc 3 min. Se adauga usturoiul pisat si se prajeste.

Se toarna in cratita vin si supa. Se adauga verdeturi, bacon si bucatile de pui (fara piept). Se acopera cu un capac si se fierbe 30 de minute. Daca nivelul lichidului scade foarte mult, se mai toarna vin sau supa.

Se curata ciupecile si se prajesc intr-o lingura de unt. Pieptul se asaza in cratita impreuna cu cepele murate si ciuercile. Se mai lasa sa se inabuse, sub capac, circa 15 min. Se potriveste dupa gust de sare si piper si se servete cu patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise