Cornulete alla mami meu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g margarina Rama( unt)
  • untura cat o nuca
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15o ml lapte
  • 750 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g rahat
  • gem de consistenta mai tare

Mod de preparare

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana.

Adaugam treptata faina si laptele.

Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20 de cocuti.

Intindem pe rand fiecare cocut cu sucitorul si cu ajutorul unui cutit sau pinten , taiem aluatul in 8 parti egale. Umplem fiecare cornulet cu feliute de rahat sau cu putin gem, apoi rulam toate cornuletele.

Lasam cuptorul la incalzit 10 minute la 180 grade , introducem tava cu cornulete pentru 20-25 minute sa se coaca.

Lasam cornuletele sa se raceasca pe tava. Le asezam apoi pe o farfurie si le presaram cu zahar praf.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise