Cornulete cu migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180g faina
  • 100g migdale macinate
  • 100g alune(nuca)macinate
  • 70g zahar
  • 100g unt
  • 80ml.lapte
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • ciocolata pt. ornat
  • migdale macinate pt. ornat

Mod de preparare

Se amesteca faina,migdalele,alunele si zaharul intr-un castron.Se adauga untul,laptele,oul si galbenusul,se amesteca pana se obtine un aluat uniform,apoi se acopera si se lasa la rece 60min.

Se incalzeste cuptorul la 190C.Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se fac snururi groase de un deget.Acestea se taie in bucatele groase de 3-4cm,din care se fac apoi cornuletele.

Se tapeteaza o tava cu hartie cerata,se aseaza cornuletele si se coc cca.15min.

Se topeste ciocolata in bain-marie,se scufunda cornuletele cu partea superioara in ciocolata si se presara cu migdale macinate.Se lasa sa se raceasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise