Cornulete cu migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180g faina
  • 100g migdale macinate
  • 100g alune(nuca)macinate
  • 70g zahar
  • 100g unt
  • 80ml.lapte
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • ciocolata pt. ornat
  • migdale macinate pt. ornat

Mod de preparare

Se amesteca faina,migdalele,alunele si zaharul intr-un castron.Se adauga untul,laptele,oul si galbenusul,se amesteca pana se obtine un aluat uniform,apoi se acopera si se lasa la rece 60min.

Se incalzeste cuptorul la 190C.Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se fac snururi groase de un deget.Acestea se taie in bucatele groase de 3-4cm,din care se fac apoi cornuletele.

Se tapeteaza o tava cu hartie cerata,se aseaza cornuletele si se coc cca.15min.

Se topeste ciocolata in bain-marie,se scufunda cornuletele cu partea superioara in ciocolata si se presara cu migdale macinate.Se lasa sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise