Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr untura
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri smantana
  • 2 oua
  • 750 gr faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 borcan mare gem de mere cu gutui
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana.

Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte fraged.

Presaram faina pe masa de lucru, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire.

Cu o rotita zimtata, taiem patratele, punem cate o lingurita de gem si rulam cornulete.

Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, asezam cornuletele cu putin spatiu intre ele.

Incingem cuptorul, punem cornuletele, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc usor.

Le scoatem cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra cat sunt calde.

Din aceasta compozitie ies doua tavi mari de cornulete.

Sa aveti pofta si aveti grija sa mancati cateva, daca aveti pofticiosi prin casa, e posibil sa nu mai gasiti nimic a doua zi :D

Se pastreaza intr-un bol, acoperite cu folie alimentara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise