Cornulete in doua straturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -cca 1 kg faina
  • -100 g zahar
  • -2 oua
  • -aprox 400 ml lapte
  • -25 gr drojdie
  • -1 plic zahar vaniliat
  • -150 gr unt

Mod de preparare

1. Drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina se pune sa creasca, apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina. Se framanta foarte bine aluatul. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut o jumatate de ora.

2. Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.

3. Se ia o parte alba si se intinde, apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine, apoi se taie triunghiuri, incepind sa taiati din interiorul cercului spre margini. Se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.

4. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.

5. Intre timp se face un sirop din 250 ml apa si 150 gr zahar. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise